Biomasse​

Hos Stenum Smedeservice har vi igennem årene, udført, udvalgt og udviklet vores leverandører indenfor Biomassekedler. Vi kan derfor i dag give vores kunder den rigtige rådgivning, underbygget af erfaring.

Typer af kedler:

 • ​Stokerfyr
  • ​Pillefyr
  • ​Flisefyr
  • ​Samt andre typer bændselsfyr.
 • Fastbrændselsfyr

Vi har i over 10 år, opstillet mange varmeanlæg, og kan i dag tilbyde biomasseløsninger i områderne fra 10 kW og op til 500 kW på vores stokerfyrede løsninger.

Vi tilbyder ligeledes opstilling/optimering af halmfyr i alle størrelser.

​Vores primære leverandører af biomassekedler er:

 • ​Vølund Varmeteknik
  • (Fra 10 kW til 30 kW)
 • KSM Stoker
  • ​(Fra 30 kW til 500 kW)


Vi tilbyder også hybrid-løsninger, hvis man f.eks. ønsker at kæde en varmepumpe sammen med et pillefyr, eller et fastbrændselfyr som primær og et pillefyr som back-up.

​Vi kan ligeledes tilbyde alle former for kaskadeløsninger, såfremt kunden ønsker en større driftssikkerhed eller bedre udnyttelse af de individuelle anlæg.

For at se mere af hvad vi laver indenfor dette, kig venligst under vores galleri, eller tag kontakt til os på mail eller telefon​.

Stokerfyr - KSM

Stokerfyrsløsning opsætter vi typisk på steder, hvor varmeforbruget er stort. Typisk fra 40-50.000 kw årligt og opad

Hvad koster det at fyre med stoker? Det er selvfølgelig afhængig af hvad du fyrer med. Men vi har kunder der fyrer med træflis til en pris af ca. 17 øre pr. kwh i større anlæg.

Du kan vælge en løsning med cirkeludmader ved stokerfyr, hvor du sikrer dig en bæredygtig løsning i forhold til mange typer brændselsformer. Her kan afbrændes stort set alt! Dog skal fyret indstilles til at fyre med forskellige typer brændsel.

Vi har opsat KSM-løsninger i 9 år nu og har stor ekspertise i opsætning og drift af disse modeller.

Pillefyr

Et pillefyr er en lille investering i forhold til den varme der opnås i forhold til det der investeres. Den ligger under halv pris af andre varmekilder som f.eks. varmepumper og stokerløsning.

Hvis du vælger et pillefyr er følgende gældende oktober 2018:

- træpilleprisen bliver styret globalt.

- investeringen er lille i forhold til andre varmekilder.

- prisen på brændsel er p.t. højere end hvis du vælger el-varmepumpe.

- priseksempel (træpiller) 2,5 kr. pr. kg./4 kwh pr. kg. = 62,5 øre pr. kw.

Om os​

Vi sætter en ære i at lave et godt og solidt håndværk og kan med mange års erfaring tage hånd om et væld af forskelligartede arbejdsområder.

CVR: 29783802